Doorgaan naar inhoud
BBQ Aanbieding >
BBQ Aanbieding >
Hoe steek je een barbecue aan?

Hoe steek je een BBQ aan?

Het lijkt simpel, maar de keuze tussen houtskool en briketten, het gebruik van aanmaakblokjes of een starter, maakt het verschil tussen een gewone grill en een culinaie BBQ. Ontdek met mijn deskundige tips hoe het aansteken van de BBQ een waar genot wordt!

Hoe steek je een BBQ aan?

Hierbij alle stappen voor het aansteken van een houtskool-BBQ. Maak gebruik van aanmaakblokjes/houtwokkels, een veelgebruikte methode, en bereid je voor op een onvergetelijke grillervaring.

 1. Verdeel ongeveer 6 aanmaakblokjes of houtwokkels over het onderrooster van je BBQ.
 2. Steek de aanmaakblokjes veilig aan met een lange aansteker.
 3. Bedek het tussenrooster met een laagje briketten of houtskool.
 4. Laat de kolen of briketten zo'n 30 minuten op temperatuur komen.
 5. Zodra de briketten roodgloeiend zijn, plaats je het grote rooster erop en is je BBQ klaar voor het echte werk!

Meesterlijke Technieken: Ontdek verschillende aansteekmethoden en laat je vuurkunsten zien met mijn experttips:

 • BBQ Aansteken met een Starter:
  Vul een gespecialiseerde brikettenontsteker met houtskool of briketten, steek een vurig aanmaakwolletje aan en wacht geduldig 10 minuten. Voeg de gloeiende kolen toe aan de overige brandstof en bereid je voor op een onvergelijkbare vuurspektakel tijdens het barbecueën.

 • Kolen BBQ Aansteken met Aanmaakblokjes:
  Plaats acht ontbrandingsblokjes op het onderste rooster, steek ze aan en creëer een waar vlammenfestijn. Laat de kolen ongeveer een half uur opwarmen alvorens het grote rooster te positioneren. Nu is het tijd om te grillen!

 • BBQ Zonder Aanmaakblokjes:
  Mist jouw voorraad ontbrandingsblokjes? Geen zorgen! Experimenteer met alternatieven zoals het verdelen van chips tussen de kolen en steek deze aan. Wacht 30 minuten tot de kolen intens roodgloeiend zijn en start je barbecue zonder enige belemmering.

De Kunst van het Aansteken: Als je de BBQ snel op temperatuur wilt hebben, houd dan het deksel open voor een vurige start. Voor keramische BBQ's raden we aan de luchtschuif onderin te openen voor een optimale luchttoevoer.

Wat heb je nodig om een BBQ aan te steken?

 • Houtskool of briketten
 • Aanmaakblokjes, -wolletjes of -vloeistof
 • Een lange aansteker of lucifers Geduld is de sleutel tot succes - wacht tot de kolen roodgloeiend zijn voordat je de grillmeester wordt.

Hoelang duurt het voor een BBQ aanstaat?

Het aansteken van de BBQ vergt slechts enkele minuten, maar voor perfect gegaard vlees en vis geef je de kolen 30 tot 60 minuten om op te warmen. Gas- of elektrische barbecues zijn daarentegen binnen 10 minuten klaar voor actie.

Tot Slot: Of je nu voor houtskool of briketten kiest, met mijn exclusieve tips en trucs ben jij de onbetwiste meester van het vuur. Verbreed je horizon en ontdek nieuwe manieren om je BBQ-ervaring te verrijken. Laat het vuur branden en laat je gasten genieten van een culinaire reis vol smaak en vlammen. Vuurmeester tekent voor een onvergetelijke barbecue-avond!

Volgend artikel Buikspek op de BBQ