Doorgaan naar inhoud
Buikspek BBQ

Buikspek op de BBQ

Buikspek is een populair stukje vlees om op de barbecue te bereiden. Het vlees heeft een mooie, volle smaak en kan perfect worden gecombineerd met verschillende kruiden en marinades. Maar hoe lang moet je buikspek op de barbecue leggen om het perfect te krijgen? In deze blog geven we je tips om het buikspek op de juiste manier te bereiden.

Buikspek BBQ

Het is belangrijk om de barbecue gereed te maken voor indirect grillen. Breng de temperatuur naar 150 ℃. Dit betekent dat je het vuur aan de ene kant van de barbecue plaatst en het vlees aan de andere kant. Op deze manier wordt het vlees gelijkmatig gegaard en krijg je geen verbrande plekken.

Buikspek op de BBQ hoe lang?

Wanneer je het buikspek op de barbecue legt, zorg er dan voor dat de zwoerd naar boven ligt. Als je dit andersom doet, kan het vet vlam vatten en het vlees aanbranden. Laat het buikspek 2,5 uur op het rooster liggen. Het vlees heeft nu de tijd gehad om langzaam te garen en alle smaken goed op te nemen.

Na 2,5 uur kun je de barbecue opstoken naar 225 ℃. Laat het vlees nog 20 minuten op het rooster liggen om een krokante korst te krijgen. Door het vuur hoger te zetten, krijg je een mooie korst op het buikspek. Pas wel op dat het vlees niet aanbrandt!

Het is ook belangrijk om het buikspek regelmatig te controleren tijdens het grillen. Gebruik een vleesthermometer om te meten of het vlees van binnen de juiste temperatuur heeft bereikt. De ideale temperatuur voor buikspek is ongeveer 70 ℃.

Krokante buikspek BBQ

Als het buikspek de juiste temperatuur heeft bereikt en de korst mooi krokant is, is het tijd om het vlees van de barbecue te halen. Laat het vlees even rusten voordat je het aansnijdt. Zo blijft het vlees lekker sappig en komen de smaken nog beter tot hun recht.

Al met al is het bereiden van buikspek op de barbecue niet moeilijk, maar het vergt wel wat geduld en aandacht. Door de temperatuur goed in de gaten te houden en regelmatig te controleren of het vlees de juiste temperatuur heeft bereikt, krijg je het perfecte stukje buikspek op de barbecue.

Buikspek op de BBQ

Buikspek moet natuurlijk wel op een goede barbeque klaar gemaakt worden. Al wil je dus een goede nieuwe BBQ kopen. Dan kunnen wij je daar vast bij helpen. We hebben altijd een kamado bbq, gas bbq of houtskool bbq waarmee jij perfect bbq buikspek kunt maken!

Volgend artikel Hoe schrijf je barbecue?